Slide 1

Co polubiliście na targach gastronomicznych
w tym roku?

Największe zainteresowanie zwiedzających wzbudziły kolejno: rozwiązania w zakresie JPK, moduł do oznaczania alergenów, identyfikacja obsługi przez linie papilarne oraz szybka inwentaryzacja alkoholi poprzez Decibar. Z rozwiązań sprzętowych table tracker i monitor dla klienta LM-6207.

Czytnik linii papilarnych – koniec problemu zgubionej karty do logowania

Rozwiązanie ułatwiające i przyspieszające pracę kelnerów. Pozwala uniknąć przypadkowych, ale częstych sytuacji logowania się na nieswoje konto przez pomyłkową zamianę kart do logowania. Wystarczy przyłożyć palec do czytnika i już pracownik jest zalogowany w systemie.

JPK, czyli zgodność z obowiązującymi przepisami

Program eKontrola umożliwia bieżący przepływ dokumentów między programami gastronomicznym i finansowo-księgowym. Pozwala to na komunikację z urzędem skarbowym online zgodnie z przepisami, które w 2016 obowiązywały duże firmy, a od 2017 roku będą obowiązywać także przedsiębiorstwa średniej wielkości.

Table tracker

Table tracker to alternatywa dla tradycyjnego systemu pobierania numerków. Klient otrzymuje przy zamówieniu coaster TT i jednym kliknięciem przesyła do systemu informację, przy którym stoliku usiadł. Dzięki temu kelner łatwo trafia do niego z gotowym zamówieniem. System przyspiesza obsługę, usprawnia komunikację kelner–gość oraz obniża koszty.

table-tracker-components

Decibar – inwentaryzacja 40 butelek w 4 minuty

Waga wraz z oprogramowaniem, które umożliwia szybką i bezbłędną inwentaryzację alkoholi. Jej obsługa polega na skanowaniu kodu kreskowego z butelki i następnie postawieniu jej na trzy sekundy na wadze. Po zważeniu wszystkich butelek, dane z inwentaryzacji można przesłać bezpośrednio do systemu gastronomicznego.

Oznaczanie alergenów – nie taki diabeł straszny…

Zgodnie z obowiązującymi od niedawna przepisami, restauratorzy są zobligowani do udostępniania zainteresowanym gościom informacji o alergenach występujących w serwowanych daniach. Dzięki nowemu modułowi w systemie Gastro Szef, takie informacje są generowane automatycznie. Wystarczy oznaczyć w programie wybrane składniki potraw jako alergeny (np. orzechy włoskie czy mleko), a system na bazie receptur potraw sam będzie wskazywał ich obecność w poszczególnych pozycjach menu.

Monitor dla klienta LM-6207

Monitor do wyświetlania zamówień, zdjęć gotowych dań, promocji, kwot do zapłaty i innych informacji dla klientów, którzy składają zamówienia przy barze. Dzięki niewielkim rozmiarom zmieści się na każdym barze. Jest kompatybilny ze wszystkimi terminalami POS Posiflex. Monitor obsługuje system POS Display, który otrzymał nagrodę Innowacje Handlu 2016.

Co za nami, co przed nami

Nowości w systemie Gastro oraz urządzenia marek Posiflex i LRS prezentowaliśmy na najważniejszych wydarzeniach branżowych w tym roku. Pierwszy raz byliśmy na największych w Czechach targach branż hotelarskiej i gastronomicznej For Gastro & Hotel i co ciekawe – Czesi szczególną uwagę zwrócili na nasze moduły gospodarki magazynowej oraz idealne do gastronomii wodoodporne terminale Posiflex. Od czasu praskich targów mamy już całą serię udanych wdrożeń Gastro w czeskich restauracjach. 

A co w przyszłym roku? Na pewno przedstawimy kolejne nowości. Więc już teraz zapraszamy!