BEZPŁATNE PORADNIKI od gastro

Gastronomia to nasza pasja

Chętnie dzielimy się wiedzą z innymi – sprawdź jakie ebooki dla Ciebie przygotowaliśmy i pobierz je już dzisiaj!

poradniki gastro
jak efektywnie zarządzać dostawami

Jak efektywniej zarządzać zamówieniami na wynos?

bezpłatny ebook

Rynek przystosował się w ostatnich latach do spełniania oczekiwań konsumentów tworząc dostosowane oferty, które przynoszą coraz wyższe obroty. Największy wpływ na rozwój branży, zarówno w minionej dekadzie, jak i podczas pandemii, miały dostawy zamówień, które nigdy jeszcze nie cieszyły się tak dużą popularnością. 

Jak sprawnie i szybko sprzedawać potrawy przez stronę internetową?

Jak zwiększyć zysk dzięki integracji z Pryszne.pl, Uber Eats i Glovo?

Jak usprawnić obsługę i realizację telefonicznych zamówień na wynos i zoptymalizować pracę kierowców podczas dostaw?

wysokość kosztu surowca

Czynniki wpływające na wysokość kosztu surowca

bezpłatny ebook

Samo zagadnienie zarządzania kosztem surowca pokazuje, jak wiele czynników ma wpływ na jego wysokość. Przygotowany tekst pozwoli Ci na uporządkowanie ewentualnie już posiadanej wiedzy oraz zastanowienie się czy uwzględniasz wszystkie te czynniki we własnej drodze ku optymalizacji kosztów surowcowych.

Jakie czynniki wpływają na wysokość kosztu surowca?

Jakie kroki podejmować w celu optymalizacji kosztu surowca?

Sezon ogródkowy

Sezon ogródkowy − czas start!

bezpłatny ebook

Właściciele oraz pracownicy restauracji powinni odpowiednio przygotować się do wyczekiwanego sezonu wiosenno-letniego, bo może on się okazać niemałym wyzwaniem. Na szczęście z pomocą nowych technologii z łatwością można zapanować nad chaosem, zwiększyć efektywność i zyski.

Jakie rozwiązania technologiczne najlepiej sprawdzą się w sezonie ogródkowym?

Jak zoptymalizować i usprawnić pracę kelnerów?

Jak zapanować nad dodatkową przestrzenią do obsługi Gości?

Restauracja samoobsługowa − rozwiązania, na które warto postawić

bezpłatny ebook

Ekrany i bezgotówkowe formy płatności są standardem, którego oczekuje większość konsumentów. Aby wyjść naprzeciw tym potrzebom należy zapewnić odpowiednie rozwiązania w restauracji − intuicyjne w obsłudze systemy dla gastronomii. Pozwalają one zapewniać komfort Gościom, wspierają pracę personelu i zarządzanie biznesem.

Jak stworzyć nowoczesną restaurację, do której Goście będą wracać?

Jak unikać błędów na kuchni i na wydawce?

Jak przyspieszyć i podwoić sprzedaż w lokalu?