Chcesz sprawnie zarządzać zasobami magazynowymi w Twojej restauracji?
Skorzystaj z programu Gastro SZEF.
Sprawdzaj bieżący stan zasobów w oparciu o dokumenty zakupu oraz zrealizowaną sprzedaż.
Korzystaj z wielu praktycznych analiz i raportów.
FUNKCJONALNOŚCI GASTRO SZEF
Kontrola zużycia produktów
Wgląd w aktualny stan magazynu.
Wielopoziomowe receptury
Dokładniejsza kontrola zużycia produktów
Inwentaryzacja
Możliwość przeprowadzenia spisów pełnych i częściowych.
Planowanie widoczności produktu
Dostosowanie menu w systemie do konkretnego dnia.
Rabaty
Definiowanie rabatów do poszczególnych pozycji lub godziny (happy hour).
Raport product mix
Prezentacja sprzedaży w stosunku do całkowitej sprzedaży lub w grupie produktów
Raport czasu pracy
System odnotowuje moment rozpoczęcia i zakończenia pracy obsługi.
Rejestr rachunków
Wgląd w zamówienia, zestawienia storn, wyszczególnienia rachunków z naliczonym rabatem.
Administracja i elastyczność
Dokładne dostosowanie programu do potrzeb restauracji.
Dotacje i kontrola limitów
Możliwość dotowania w różnych konfiguracjach (procentowych i kwotowych artykułów lub grupy artykułów)
Kredyt
Kredytowanie pracownika wg ustawionego limitu. Odnawianie co miesiąc lub dzień.
Limity sprzedaży
Możliwość ustawienia limitów sprzedaży na artykułach.
Bieżąca kontrola
Gastro Szef jest programem do prowadzenia gospodarki magazynowej firmy. System zapewnia dostęp do analiz i raportów, które wspierają bieżącą pracę kierownictwa oraz pomagają w podejmowaniu decyzji o charakterze strategicznym. Przejrzysta konstrukcja programu pozwala na łatwą, intuicyjną i swobodną pracę z profesjonalnym narzędziem wspomagającym zarządzanie magazynem. Dzięki synchronizacji z Gastro POS, dane widoczne w programie są zawsze aktualne i dają podgląd w realne stany magazynowe. Wyliczenia kontrolowane są na podstawie zużycia surowców opierających się na zdefiniowanych wcześniej recepturach i danych o sprzedaży.
Sprawne zarządzanie
Jako narzędzie wspomagające manadżera/właściciela, oprogramowanie Gastro SZEF umożliwia nadawanie uprawnień, definiowanie promocji, cen czy przekazywanie komunikatów widocznych w Gastro POS. W szybki i łatwy sposób, z poziomu zwykłego komputera, można ustalić happy hour, stworzyć nową promocję, system lojalnościowy czy przesłać pracownikom wiadomość, nie odchodząc od ekranu swojego laptopa.
Konfigurowanie dotacji w systemie
Funkcjonalność wykorzystywana głównie w stołówkach przy dotowaniu posiłków dla pracowników. System Gastro umożliwia ustawienie dowolnej konfiguracji dotacji (np. procentowej, kwotowej, z ograniczeniem na niektóre artykuły czy grupy towarowe lub procentowej z ograniczeniem kwoty). Przy tworzeniu dotacji możliwe jest określenie limitów (np. wartość, ilość, wpłata własna) oraz czy ma występować zjawisko kumulacji niewykorzystanych środków z opcją zerowania.
ZALETY GASTRO SZEF
rozliczenia magazynów i zużycia surowców
kontrola kosztów – Food Cost
rozliczenia produkcji gastronomicznej
zaawansowana obsługa zamówień
inwentaryzacje
zdalne ustalanie rabatów i promocji widocznych w POSie
planowanie imprez
wystawianie faktur
przejrzyste raporty
obsługa gastronomii zamkniętej
eksport danych do innych systemów
możliwość ustawienia różnych stawek VAT na miejscu i na wynos
Porozmawiajmy o tym
jak Gastro SZEF
sprawdzi się u Ciebie.
Skontaktuj się z nami i umów się na konsultację z naszymi ekspertami. Podczas spotkania przeanalizujemy Twoje potrzeby biznesowe i zaproponujemy rozwiązanie optymalne dla Ciebie.