
Chcesz sprawnie zarządzać zasobami magazynowymi w Twojej restauracji?
Skorzystaj z programu Gastro SZEF.
Sprawdzaj bieżący stan zasobów w oparciu o dokumenty zakupu oraz zrealizowaną sprzedaż.
Korzystaj z wielu praktycznych analiz i raportów.
FUNKCJONALNOŚCI GASTRO SZEF
KONTROLA ZUŻYCIA PRODUKTÓW
- Wgląd w aktualny stan magazynu
WIELOPOZIOMOWE RECEPTURY
- Pozwalają na dokładniejszą kontrolę zużycia produktów
INWENTARYZACJA
- Możliwość przeprowadzenia inwentaryzacji pełnych i częściowych
PLANOWANA WIDOCZNOŚĆ PRODUKTU
- Dostosowanie menu w systemie do konkretnego dnia
RABATY
- Możliwość definiowania rabatów do konkretnych pozycji lub godzin (happy hours)
RAPORT PRODUCT MIX
- Prezentacja sprzedaży w stosunku do całkowitej sprzedaży lub sprzedaży w grupie produktów
- Wgląd w aktualny stan magazynu
- Pozwalają na dokładniejszą kontrolę zużycia produktów
- Możliwość przeprowadzenia inwentaryzacji pełnych i częściowych
- Dostosowanie menu w systemie do konkretnego dnia
- Możliwość definiowania rabatów do konkretnych pozycji lub godzin (happy hours)
- Prezentacja sprzedaży w stosunku do całkowitej sprzedaży lub sprzedaży w grupie produktów
RAPORTY CZASU PRACY
- System odnotowuje moment rozpoczęcia i zakończenia pracy obsługi. Pozwala na lepszą kontrolę czasu pracy.
REJESTR RACHUNKÓW
- Możliwość wglądu w zamówienia, zestawienia storn, wyszczególnienia rachunków z naliczonym rabatem
ADMINISTRACJA
- Wielość opcji systemu pozwala na dokładne dostosowanie programu do potrzeb restauracji
DOTACJE
- Możliwość dotowania w różnych konfiguracjach (procentowych i kwotowych artykułów lub grupy artykułów)
- Kontrolowanie limitów dotacji
KREDYT
- Możliwość kredytowania pracownika wg ustawionego limitu.
- Kredyt może być odnawialny co miesiąc lub dzień
LIMITY SPRZEDAŻY
- Możliwość ustawienia limitów sprzedaży na artykułach
- System odnotowuje moment rozpoczęcia i zakończenia pracy obsługi. Pozwala na lepszą kontrolę czasu pracy.
- Możliwość wglądu w zamówienia, zestawienia storn, wyszczególnienia rachunków z naliczonym rabatem
- Wielość opcji systemu pozwala na dokładne dostosowanie programu do potrzeb restauracji
- Możliwość dotowania w różnych konfiguracjach (procentowych i kwotowych artykułów lub grupy artykułów)
- Kontrolowanie limitów dotacji
- Możliwość kredytowania pracownika wg ustawionego limitu.
- Kredyt może być odnawialny co miesiąc lub dzień
- Możliwość ustawienia limitów sprzedaży na artykułach
Bieżąca kontrola
Gastro Szef jest programem do prowadzenia gospodarki magazynowej firmy. System zapewnia dostęp do analiz i raportów, które wspierają bieżącą pracę kierownictwa oraz pomagają w podejmowaniu decyzji o charakterze strategicznym. Przejrzysta konstrukcja programu pozwala na łatwą, intuicyjną i swobodną pracę z profesjonalnym narzędziem wspomagającym zarządzanie magazynem. Dzięki synchronizacji z system Gastro POS, dane widoczne w programie są zawsze aktualne i dają podgląd w realne stany magazynowe. Wyliczenia kontrolowane są na podstawie zużycia surowców opierających się na zdefiniowanych wcześniej recepturach i danych o sprzedaży.
Sprawne zarządzanie
Jako narzędzie wspomagające manadżera/właściciela, oprogramowanie Gastro SZEF umożliwia nadawanie uprawnień, definiowanie promocji, cen czy przekazywanie komunikatów widocznych w Gastro POS. W szybki i łatwy sposób, z poziomu zwykłego komputera, można ustalić happy hour, stworzyć nową promocję, system lojalnościowy czy przesłać pracownikom wiadomość, nie odchodząc od ekranu swojego laptopa.
Konfigurowanie dotacji w systemie
Funkcjonalność wykorzystywana głównie w stołówkach przy dotowaniu posiłków dla pracowników. System Gastro umożliwia ustawienie dowolnej konfiguracji dotacji (np. procentowej, kwotowej, z ograniczeniem na niektóre artykuły czy grupy towarowe lub procentowej z ograniczeniem kwoty). Przy tworzeniu dotacji możliwe jest określenie limitów (np. wartość, ilość, wpłata własna) oraz czy ma występować zjawisko kumulacji niewykorzystanych środków z opcją zerowania.
ZALETY GASTRO SZEF

rozliczenia magazynów i zużycia surowców

kontrola kosztów – Food Cost

rozliczenia produkcji gastronomicznej

zaawansowana obsługa zamówień

inwentaryzacje

zdalne ustalanie rabatów i promocji widocznych w POSie

planowanie imprez

wystawianie faktur

przejrzyste raporty

obsługa gastronomii zamkniętej

eksport danych do innych systemów

możliwość ustawienia różnych stawek VAT na miejscu i na wynos
Porozmawiajmy o tym
jak Gastro SZEF
sprawdzi się u Ciebie.
Skontaktuj się z nami i umów się na konsultację z naszymi ekspertami. Podczas spotkania przeanalizujemy Twoje potrzeby biznesowe i zaproponujemy rozwiązanie optymalne dla Ciebie.