Chcesz sprawnie zarządzać zasobami magazynowymi w Twojej restauracji?
Skorzystaj z programu Gastro SZEF.

Slider

Sprawdzaj bieżący stan zasobów w oparciu o dokumenty zakupu oraz zrealizowaną sprzedaż.
Korzystaj z wielu praktycznych analiz i raportów.

FUNKCJONALNOŚCI GASTRO SZEF

KONTROLA ZUŻYCIA PRODUKTÓW

  • Wgląd w aktualny stan magazynu

WIELOPOZIOMOWE RECEPTURY

  • Pozwalają na dokładniejszą kontrolę zużycia produktów

INWENTARYZACJA

  • Możliwość przeprowadzenia inwentaryzacji pełnych i częściowych

PLANOWANA WIDOCZNOŚĆ PRODUKTU

  • Dostosowanie menu w systemie do konkretnego dnia

RABATY

  • Możliwość definiowania rabatów do konkretnych pozycji lub godzin (happy hours)

RAPORT PRODUCT MIX

  • Prezentacja sprzedaży w stosunku do całkowitej sprzedaży lub sprzedaży w grupie produktów
  • Wgląd w aktualny stan magazynu
  • Pozwalają na dokładniejszą kontrolę zużycia produktów
  • Możliwość przeprowadzenia inwentaryzacji pełnych i częściowych
  • Dostosowanie menu w systemie do konkretnego dnia
  • Możliwość definiowania rabatów do konkretnych pozycji lub godzin (happy hours)
  • Prezentacja sprzedaży w stosunku do całkowitej sprzedaży lub sprzedaży w grupie produktów

RAPORTY CZASU PRACY

  • System odnotowuje moment rozpoczęcia i zakończenia pracy obsługi. Pozwala na lepszą kontrolę czasu pracy.

REJESTR RACHUNKÓW

  • Możliwość wglądu w zamówienia, zestawienia storn, wyszczególnienia rachunków z naliczonym rabatem

ADMINISTRACJA

  • Wielość opcji systemu pozwala na dokładne dostosowanie programu do potrzeb restauracji

DOTACJE

  • Możliwość dotowania w różnych konfiguracjach (procentowych i kwotowych artykułów lub grupy artykułów)
  • Kontrolowanie limitów dotacji

KREDYT

  • Możliwość kredytowania pracownika wg ustawionego limitu.
  • Kredyt może być odnawialny co miesiąc lub dzień

LIMITY SPRZEDAŻY

  • Możliwość ustawienia limitów sprzedaży na artykułach
  • System odnotowuje moment rozpoczęcia i zakończenia pracy obsługi. Pozwala na lepszą kontrolę czasu pracy.
  • Możliwość wglądu w zamówienia, zestawienia storn, wyszczególnienia rachunków z naliczonym rabatem
  • Wielość opcji systemu pozwala na dokładne dostosowanie programu do potrzeb restauracji
  • Możliwość dotowania w różnych konfiguracjach (procentowych i kwotowych artykułów lub grupy artykułów)
  • Kontrolowanie limitów dotacji
  • Możliwość kredytowania pracownika wg ustawionego limitu.
  • Kredyt może być odnawialny co miesiąc lub dzień
  • Możliwość ustawienia limitów sprzedaży na artykułach

Bieżąca kontrola

Gastro Szef jest programem do prowadzenia gospodarki magazynowej firmy. System zapewnia dostęp do analiz i raportów, które wspierają bieżącą pracę kierownictwa oraz pomagają w podejmowaniu decyzji o charakterze strategicznym. Przejrzysta konstrukcja programu pozwala na łatwą, intuicyjną i swobodną pracę z profesjonalnym narzędziem wspomagającym zarządzanie magazynem. Dzięki synchronizacji z system Gastro POS, dane widoczne w programie są zawsze aktualne i dają podgląd w realne stany magazynowe. Wyliczenia kontrolowane są na podstawie zużycia surowców opierających się na zdefiniowanych wcześniej recepturach i danych o sprzedaży.

Bezpieczne finanse
Synchronizacja z programami finansowo-księgowymi umożliwia eksport dokumentów. To oszczędność czasu – nie potrzeba wprowadzać danych z tego samego dokumentu do dwóch różnych programów. Dodatkowo, Gastro SZEF umożliwia wystawiania faktur, dzięki czemu pracownicy zyskują więcej czasu na przyjmowanie nowych zamówień. To pozwala na zwiększanie dochodów lokalu.
Slider

Sprawne zarządzanie

Jako narzędzie wspomagające manadżera/właściciela, oprogramowanie Gastro SZEF umożliwia nadawanie uprawnień, definiowanie promocji, cen czy przekazywanie komunikatów widocznych w Gastro POS. W szybki i łatwy sposób, z poziomu zwykłego komputera, można ustalić happy hour, stworzyć nową promocję, system lojalnościowy czy przesłać pracownikom wiadomość, nie odchodząc od ekranu swojego laptopa.

Konfigurowanie dotacji w systemie

Funkcjonalność wykorzystywana głównie w stołówkach przy dotowaniu posiłków dla pracowników. System Gastro umożliwia ustawienie dowolnej konfiguracji dotacji (np. procentowej, kwotowej, z ograniczeniem na niektóre artykuły czy grupy towarowe lub procentowej z ograniczeniem kwoty). Przy tworzeniu dotacji możliwe jest określenie limitów (np. wartość, ilość, wpłata własna) oraz czy ma występować zjawisko kumulacji niewykorzystanych środków z opcją zerowania.

W pełni konfigurowalny moduł promocji
W module Gastro Szef istnieje możliwość skonfigurowania niemal każdego rodzaju promocji. Za pomocą kilku kliknięć manager jest w stanie stworzyć dowolną promocję (np. na dowolny artykuł, wartość zamówienia, liczbę osób, rodzaj otwarcia rachunku lub połączenie kilku opcji). Rabaty mogą być udzielane ręcznie lub skonfigurowane w systemie Gastro.
Slider

ZALETY GASTRO SZEF

rozliczenia magazynów i zużycia surowców

rozliczenia magazynów i zużycia surowców

kontrola kosztów – Food Cost

kontrola kosztów – Food Cost

rozliczenia produkcji gastronomicznej

rozliczenia produkcji gastronomicznej

zaawansowana obsługa zamówień

zaawansowana obsługa zamówień

inwentaryzacje

inwentaryzacje

zdalne ustalanie rabatów i promocji widocznych w POSie

zdalne ustalanie rabatów i promocji widocznych w POSie

planowanie imprez

planowanie imprez

wystawianie faktur

wystawianie faktur

przejrzyste raporty

przejrzyste raporty

obsługa gastronomii zamkniętej

obsługa gastronomii zamkniętej

eksport danych do innych systemów

eksport danych do innych systemów

możliwość ustawienia różnych stawek VAT na miejscu i na wynos

możliwość ustawienia różnych stawek VAT na miejscu i na wynos

Slider